Thursday, August 26, 2010

Још један драстичан пример историјског ревизионизма

Поводом текста у "Блицу" који је пренео и НСПМ, о открићу "масовне гробнице жртава комуниста" написао сам коментар. Вреди пренети и сведочанство претходног коментатора:

Нешко

А шта, Руси дошли и побили малољетне њемачке војнике, опњачкали град и силовали Српкиње.
Е шупљи сте до бола.

Ја могу рећи да се још увијек сјећам приче коју ми је мајка као дјетету причала, а што је њена мајка њој испричала како су Руси (Црвена Армија) прошли кроз њено село (Шумадија) и при томе неки момчић (војник) скинуо са жице вунене чарапе ваљда се смрзавао.
Моја баба (у то доба жена/дјевојка) то пријавила (није видјела ко је ни када то урадио) и постројио командир читав вод да би баба препознала вунењаке и ето злом срећом премозна вунењаке на момчићу.
Што злом срећом?
Па ту га изведоше из строја и стрељаше на лицу мјеста док се баба шокирала јер јој није било на памети да би га срељали (не би јој пало на памет да пријави да је знала). Била је неимаштина па је мислила само ће их добити назад кад оно смртна казна за безалезну крађу.

Ето шта ћете Срби су имали од кога учити да краду, убијају и силују док се Њемци само свете за унакажене убијене војнике. То је била поента блицовог текста.
Дно дна!


Марио Калик

Разумем да је Блиц наклоњен Немцима јер га ови финансирају. Али, није ваљда да то подразумева и наклоњеност нацистима. Ако су на то спали, сваки даљи коментар је сувишан. Овај текст крцат је пронацистичким сугестијама, од почетка до краја, и представља одличан пример како ради искривљавање историје које више није само њена ревизија, већ тотално изокретање. Како је лепо приметио први коментатор, нацистички зликовци су постали готово невини, а ослободиоци су претворени у зликовце.

Већ у другој реченици спомиње се "наводно ослобођење" Крагујевца из октобра 1944 (касније се експлицитно стављају наводници и о ослобођењу говори као о "трагедији"). Дакле, по Блицу, поразом нацистичког окупатора није се десило никакво стварно ослобођење. Ко зна, можда ни немачка окупација није била окупација, него слобода. Када се крене у овакво прекрајање, ништа није немогуће. Како год, у најгорем случају по немачку окупацију, ова је изједначена са комунистичком (у оваквом погледу на историју комунизам, а не нацизам, мера је за злочин). Крагујевац није доживео никакву слободу са новом комунистичком влашћу, то је закључак који нам се намеће.

Даље нам се каже да су за убијене Крагујевчане криви партизани (и четници), а не нацисти. Да ови први нису масакрирали убијене немачке војнике, Хитлер се не би изнервирао и не би дошло до одмазде. Да, познато нам је да је Хитлер био веома смирен и сталожен човек којег су само такве настраности, својствене бандитима и одметницима, могле да изведу из такта. Питам се, међутим, шта ли су то Јевреји, Пољаци, Руси, па и ми 27. марта, учинили тако страшно Немцима да је Хитлерова агресија била разумљива.

На крају нам се каже да је "Титова војска" убила "најмање толико Шумадинаца" (што значи више) колико и нацисти октобра 1941. Још горе, овим првима се ни гроб не зна. Дакле, нацисти су мањи зликовци од партизана. За разлику од ових, они су стрељане уредно пописивали. Ех да нам је више те немачке уредности и уљудности, а не партизановштине..

No comments: